Sałata z gruszką i polędwicą długo dojrzewającą
1011
0
0
udostępnij
100g
kcal 74,8
białko 3,7
węgl. 8,4
tłuszcz 3
cały przepis
kcal 265,7
białko 13,3
węgl. 29,7
tłuszcz 10,6

Sałata z gruszką i polędwicą długo dojrzewającą

Proporcje dla 1 osoby


Składniki

Cytryna ½ szt.
Oliwa z oliwek 1 łyżeczka
Świeżo mielony pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Oliwki czarne 5 szt.
Rukola (pół opakowania) 50 g
mała Gruszka 1 szt.
Miód ½ łyżeczki
Ocet balsamiczny 1 łyżeczka
Polędwica bretońska 50 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Sałatę rozłożyć na talerzu, na sałatę poukładać cieniutko pokrojoną gruszkę, skropić ją sokiem z cytryny, na gruszkę pokroić oliwki ułożyć cieniutkie plasterki polędwicy. Ocet balsamiczny zmieszać z oliwą i miodem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola i pieprzem, pokroić sałatkę. Smacznego.