Tagliatelle z krewetkami, curry i imbirem
838
1
0
udostępnij
100g
kcal 201
białko 11,7
węgl. 20,6
tłuszcz 8,2
cały przepis
kcal 2027,8
białko 118
węgl. 207,4
tłuszcz 82,3

Tagliatelle z krewetkami, curry i imbirem

Nic nie równa się świeżym skorupiakom, obieranym z pancerzyków na chwilę przed przygotowaniem, z takimi jest właśnie poniższa propozycja.


Składniki

Czosnek 3 ząbki
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Makaron tagliatelle 250 g
Obrane krewetki 400 g
Słodka śmietanka (30%) 200 ml
Pęczek szczypiorku z cebulkami 1 szt.
Imbir 8 g
Pasta curry czerwona 1 łyżka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Tagiatelle gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, białą część cebulki oraz imbir i smażymy około minutę. Dorzucamy krewetki i curry. Smażymy 3 minuty na średnim ogniu. Dolewamy śmietankę i gotujemy kolejne 3 minuty. Na sam koniec dodajemy szczypiorek. Podajemy z ćwiartką limonki.

zrondla.blogspot.com